Dvakrát vedli o dva góly, nakonec dotahovali a urvali výhru. Mora dovezla z Kladna důležité body

20. únor 2023 09:21

Hokejisté Olomouce si z ledu Kladna odvezli dva body za výhru 5:4 v prodloužení. Spokojení museli být Hanáci nejen proto, že se jim podařilo po třech venkovních prohrách zvítězit, ale i díky zvládnutému závěru utkání, který byl poměrně hektický.

Olomouci se přitom už od úvodu zápasu na ledě baráží ohroženého Kladna dařilo. Hosté vedli po první i druhé třetině, jenže v závěrečných 20 minutách doplatili na zvýšenou střeleckou převahu domácích Středočechů i vysoký počet vyloučení.

„Do třetí třetiny jsme šli s dvougólovým vedením, ale asi pod vidinou tří bodů jsme se zatáhli. Vyplynula z toho trochu nervozita. Velká pochvala ale za to, že to kluci dokázali otočit a získat alespoň dva body,“ měl důvod k radosti z bodů olomoucký asistent Boris Žabka.

Kuskův životní zápas

Úsměvy mohl po utkání rozdávat i hostující útočník a autor dvou branek Silvestr Kusko, i když i on přiznal, že Hanákům zatrnulo, když ve třetí třetině přisli o vedení 3:1, a najednou o gól prohrávali.

„Ono se říká, že vedení o dva góly je nejhorší stav v hokeji, ale samozřejmě oni neměli co ztratit, takže šli do útoku, dostali přesilovky, které využili. My jsme to dohrávali asi na 15 lidí, protože někteří kluci nám odpadli. Fyzicky to bylo dost náročné, ale zaplaťpánbůh jsme to ještě zvládli otočit,“ řekl Kusko, který v utkání na kladenském ledě překonal své extraligové sezonní maximum jak v gólech, tak v kanadských bodech.

Velká pochvala za to, že to kluci dokázali otočit a získat alespoň dva body.
Boris Žabka, asistent trenéra HC Olomouc

Jeho stupňující forma by se mohla Olomouci hodit v play-off. Aktuálně tým drží sedmé místo v tabulce, které by znamenalo postup do předkola play-off a start na domácím ledě.

„Výhoda domácího prostředí není až taková. U nás je to spíš o tom, abychom se dostali do pohody, ve které jsme byli v listopadu. A taky aby se kluci, co jsou na marodce, dali do kupy,“ přemýšlí Kusko po olomoucké výhře 5:4 v prodloužení v Kladně.

Další šanci k zisku bodů bude mít mužstvo trenéra Jana Tomajka v pátek, kdy přivítá na svém ledě od 18 hodin Hradec Králové.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio