Dominika Stříteského čeká premiéra v mistrovství světa v rally, jeho cílem je závod alespoň dokončit

14. říjen 2021 10:14

V jedenadvaceti letech rozšíří Dominik Stříteský elitní klub českých rally jezdců, kteří nastoupili k závodu mistrovství světa. Rodák ze Vsetínska Vsetínsku se v druhé nejprestižnější kategorii WRC 2 představí na víkendové Španělské rally.

Někomu se životní sen nesplní za celý život, automobilový jezdec Dominik Stříteský se dočkal už v jedenadvaceti letech. O víkendu ho čeká premiéra v mistrovství světa v rally. Se spolujezdcem Jiřím Hovorkou se jako nováčci zúčastní jedné z nejrychlejších soutěží seriálu WRC - 56. Rally RACC Catalunya – Costa Daurada (14. – 17. 10. 2021). Závodit bude se speciálem ŠKODA FABIA Rally2 evo.

Rally Bohemia 2021 - Dominik Stříteský

Dominik Stříteský z Kelče na Vsetínsku se narodil 28.12.1999. Má za sebou zkušenosti ze závodů motokár. V rally pronikl mezi domácí špičku velmi rychle – v roce 2018 nastoupil do Opel Adam Cupu, který už následující rok vyhrál. Od roku 2020 už jezdí mistrovství republiky. Aktuálně mu v průběžném pořadí MČR patří 4. místo. Domácí fanoušci ho mohli vidět i na letošní Barum Czech Rally, má za sebou už také start v mistrovství Evropy.

S Dominikem Stříteským jsme mluvili telefonicky, kde nám ze Španělska sdělil své pocity a očekávání prvního startu v mistrovství světa. Jeho cílem je nasbírat další zkušenosti a tento obtížný závod alespoň dokončit.

autoři: David Nekvinda , Růžena Vorlová | zdroj: ewrc.cz
Spustit audio

Související