Do nového sezony bez Krejčího a Motáka. Bude to náročné, ví kapitán Mory Jiří Ondrušek

16. září 2022 12:25

Hokejisté Olomouce v pátek v Plzni hrají zápas úvodního kola nového ročníku extraligy. Od 17:30 nastoupí proti tamnímu týmu. Olomoucký celek vstoupí do soutěže s cílem dostat se minimálně do předkola.

„David nám bude chybět nejenom na ledě, ale i v kabině. Výborně zapadl do party. Bude to náročné, ale přišli kvalitní útočníci a věřím, že i pro soupeře to možná bude těžší. Takhle se chystali jen na jednu lajnu, na Davida, teď bychom mohli mít vyrovnanější tři čtyři lajny,“ věří kapitán olomouckého celku Jiří Ondrušek.

Po odchodu hokejové osobnosti Davida Krejčího a trenéra Zdeňka Motáka se hokejový styl týmu podle trenéra Jana Tomajka nezmění. „Hokej pořád stejné. Když máte puk, tak chcete dát gól. Když ho nemáte, chcete ho co nejrychleji získat. A od toho se to všechno odvíjí,“ konstatuje Tomajko.

„Bude to náročné, ale přišli kvalitní útočníci a věřím, že i pro soupeře to možná bude těžší.“
Jiří Ondrušek, obránce a kapitán HC Olomouc

Jedna věc trápí olomoucký tým v posledních letech téměř trvale – produktivita. Třeba v úvodních dvou třetinách předposledního přípravného zápasu s Kometou Brno si vytvořil řadu šancí, nevstřelil ale ani gól a nakonec prohrál 0:2. „Produktivita nebyla, ale měli jsme spoustu vyložených šancí. Je od čeho se odrazit. Přípravu bych vůbec nepřeceňoval ani nepodceňoval,“ dodává Tomajko.

Ten se už startu extraligy nemůže dočkat. „Soutěžní zápas je soutěžní zápas a člověk má prostě rád ten adrenalin,“ vyhlíží Tomajko start soutěže. Hokejový adrenalin začne pro olomoucké hokejisty i jejich příznivce v pátek v 17:30 utkáním v Plzni. První domácí duel hrají Hanáci v neděli od 17 hodin proti Mladé Boleslavi.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio