Dárkem to často jen začíná... Zapojte se do 6. ročníku vánočního projektu Ježíškova vnoučata

9. listopad 2022

Ježíškova vnoučata jsou vzácný živočišný druh. Přinášejí radost starým lidem v sociálních zařízeních i opuštěných domovech a bytech. Plní jejich skromná, zážitková i praktická přání, nebo dokonce jejich celoživotní sny. Darují jim zájem a radost z nového dne. Ježíškových vnoučat jsou mezi námi desetitisíce a právě teď si rezervují přání seniorů na adrese jeziskovavnoucata.cz. Přidáte se? Dělat radost, je tím nejopojnějším kouzlem Vánoc. Dárkem to totiž často jen začíná…

Přejí si často jen hebký svetr nebo dobrou knihu, stejně jako naši rodiče a prarodiče. Rozdíl je v tom, že na jejich dveře žádný příbuzný se zájmem a dárkem nezaťuká…

Čtěte také

Tisícům českých seniorů už nemá kdo splnit jejich vánoční přání. Může to být třeba „jen“ doprovod do kostela, společné rybaření, návštěva divadla nebo obyčejné držení za ruku.

Nechceme dělat přáním limity, protože sny žádné limity nemají. Proto prosíme, pomozte seniorům cítit zájem a těšit se na další den. Pomozte jim znovu uvěřit na Ježíška. 

Jak se stát Ježíškovým vnoučetem

Seznam přání se letos otevírá 14. listopadu na webu Ježíškova vnoučata Zarezervujte si až do Vánoc přání, které udělá radost i vám.

Ježíškova vnoučata 2022

Některá mohou být finančně nákladná. Objevují se nejen kompenzační pomůcky, na které senior nedosáhne přes pojišťovnu, ale i nákladnější přání zážitková. A právě proto vítáme i peněžní dary, které nám v cestě za těmito sny pomáhají. Přispět můžete na portálu Darujme.cz.

Peníze, které případně zbydou, jsou následně použity na celoroční radost v domovech, centrech a stacionářích.

Svou štědrostí a laskavostí pokořili dárci v loňském ročníku projektu hranici sta tisíc vyplněných snů. Nadační fond Českého rozhlasu společně s Českým rozhlasem děkuje za každého seniora, kterému dala Ježíškova vnoučata důvod uvěřit znovu v kouzlo Vánoc a radost z nového dne.

Protože i malým dárkem může začít velké přátelství.

autoři: Radiožurnál , and
Spustit audio

Související