Další skvělý Lukášův výkon. Mora díky jeho čistému kontu a gólům Nahodila s Orsavou přetlačila Karlovy Vary

2. listopad 2022 09:49

Hokejisté Olomouce výhrou 2:0 ukončili karlovarskou sérii pěti venkovních vítězství za sebou. V tabulce soutěže se tak Hanáci posunuli na čtvrtou příčku. Vedle bezchybné obrany se prosadili střelecky, i když nevyužili ještě několik jasných šancí.

„Je to i trochu o štěstí, možná přidat větší tlak do brány. Šance na gól byly, ale nedali jsme ho. Musíme být po gólech víc hladoví,“ hledal příčiny nulové potence útočník Karlových Varů Dávid Gríger.

Mnohem spokojenější by naopak olomoucký gólman Jan Lukáš. „Zápas byl ubojovný. Hráli jsme docela dobře defenzivně, protože jsme věděli, že Vary umí hrát nepříjemně na brejky. Převážnou část zápasu jsme si to hlídali,“ hodnotil.

„Když jste v laufu, jde všechno jednodušeji. My chceme být pokorní a navazovat na ty výkony.“
Jan Lukáš, brankář HC Olomouc

Jan Lukáš teď podává nadprůměrné výkony. Těší ho, že po zranění Branislava Konráda má díky příchodu Jakuba Sedáčka vedle sebe kvalitní dvojku. „Jeho příchodem se to trochu uklidní, protože víte, že to nestojí jen na vás a člověk si může i odfrknout,“ uvedl brankář, který Karlovým Varům čapl všech 26 střela a připsal si druhou nulu v sezoně.

Vydařený vstup do soutěže olomouckého týmu Lukáš nijak nepřeceňuje. „Extraliga je každým rokem vyrovnanější a vyrovnanější. Když jste v laufu, jde všechno jednodušeji. My chceme být pokorní, navazovat na ty výkony, dokud to jde a hrát tak, jak hrajeme. Přináší nám to body a to je důležité,“ dodal Lukáš.

Ve čtvrtek čeká olomoucké hokejisty v Pardubicích souboj s vedoucím týmem extraligy.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio