Další sezona už bude beze mě, říká trenér Dynama David Horejš

2. květen 2022

V úvodu aktuálních Sportovních ozvěn vyrazíme na discgolfové hřiště, poté na fotbal, připomeneme si výsledky jihočeských klubů a také kam můžete vyrazit v týdnu za sportem.

Fotbal

Dynamo České Budějovice nastoupilo k odvetě ve fotbalové Fortuna lize ve skupině o umístění. Výsledek je 1:0 pro Mladou Boleslav. V součtu s výhrou 3:2 Boleslavští postupují. Dynamo se do finále této fáze nejvyšší fotbalové soutěže podívá. Po utkání si vzal slovo trenér Dynama David Horejš. O hráčích svého týmu řekl:

„Neměli takovou kvalitu v poslední třetině hřiště, abychom přes Boleslav postoupili. V prvním poločase jsme ztráceli hrozně laciné míče. Když už jsme se dostali k vápnu, tak to naše řešení dobré nebylo.“

Trenér David Horejš hned po zápas odtajnil to, o čem se mluví. Doslova řekl, že další sezona už: „Bude beze mě. To byl poslední zápas. Budu na to vzpomínat rád.“

Více si poslechněte v online záznamu na webu. 

Discgolf

Tráva v úvodu jara ještě naštěstí nebyla hráčům po lýtka, to se pak disky jen těžko hledají.

Naše první kroky v tomto vydání Sportovních ozvěn totiž povedou na discgolfové hřiště. Byli jsme přímo u toho, když o discgolfu zasvěceně vyprávěl ředitel Stromovka Open Tomáš Šustek.

Osmnáctijamkové hřiště ve Stromovce patří k nejhezčím vůbec. Klub má 64 členů a je druhý největší v České republice. A kdo turnaj Stromovka Open vyhrál?

Třídenní turnaj discgolfistů Stromovka Open, který se hrál v rámci Czech Discgolf Tour vyhrál Daniel Konečný z Moravského Krumlova. Celkovým skóre minus 19 hodů oproti takzvanému „paru“ hřiště porazil přes 120 vyzyvatelů. Náleží mu tak odměna ve výši 7 500 korun. Turnaj Stromovka Open se v Budějovicích konal podruhé.

Výsledky

Táborsko přivítalo v domácím prostředí ve Fortuna národní lize Ústí nad Labem. Jihočeši vyhráli 3:0.

Volejbalisté českobudějovického Jihostroje nastoupili za stavu 1:0 v sérii o bronz v hale Aera Odolena Voda. Svěřenci trenéra René Dvořáka velmi špatně začali a bohužel také špatně skončili. Po prohře 2:3 je vyrovnáno 1:1 na zápasy a rozhodnutí přinese až třetí utkání. To se bude hrát v českobudějovické Sportovní hale v úterý v osmnáct hodin.

Tabulka se pomalu rýsuje ve fotbalové Fortuna lize. Českobudějovické Dynamo tedy nepostoupilo do finále skupiny o umístěn a v tabulce mu patří desátá příčka.

Celé Sportovní ozvěny si poslechněte online.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio