Další ročník fotbalové ligy skončil. Pro Ostravu a Karvinou to nebyla dobrá sezóna

16. květen 2022

Páté a poslední místo. Tak se umístili v právě dohraném ročníku fotbalové ligy Baník Ostrava a Karviná.  A v obou týmech dojde k vcelku razantním změnám.

Karviná sestoupila do druhé ligy po šestiletém působení v nejvyšší soutěži. Vzhledem k tomu, že dost vysoké procento kádru tvořili cizinci a podepisovali smlouvu jen na nejvyšší soutěž, moc fotbalistů schopných zabojovat o návrat sportovnímu řediteli Vlkovi nezůstane.

Otázkou je také, zda se o návrat bude pokoušet trenér Bohumil Páník. „Určitě bude velká výměna. Já ty smlouvy nesleduji, protože pak vás to blokuje. Snažím se hráče vybírat, u kterých je předpoklad, že tady zůstanou,“ říká Páník.

Čtěte také

Karvinský sestup mrzí i kapitána Baníku Ostrava, brankáře Jana Laštůvku. „V Karviné jsem se narodil, začal jsem tam s fotbalem, hrál jsem tam. Po návratu z Ukrajiny jsem tam taky mohl působit. Samozřejmě, že mě sestup štve,“ říká.

Laštůvka ale bude i v příští sezoně pokračovat v dresu Baníku Ostrava. Ale bude to opět pod novým trenérem. Za čtyři a půl roku už pozná v klubu šestého kouče. Tím novým bude Pavel Vrba, který se do Baníku vrací po 18 letech. Přesvědčil ho hned po vyhazovu ze Sparty majitel klubu Václav Brabec.

„Samozřejmě bych byl velmi rád, aby jeho ambice a ambice Baníku, který historicky podle mého patří do té top špičky v české lize, se naplnily a aby se tady zase hrály evropské poháry,“ doplňuje Pavel Vrba, který jistě kádr ostravského klubu také přebuduje podle svých představ.

Spustit audio

Související