Czech Bowl amerického fotbalu v Jihlavě. Pro tým Gladiators je sobotní finále obrovskou výzvou

11. září 2021 09:00

V Jihlavě se dnes rozhodne o vítězi letošního Czech Bowlu. V americkém fotbale se proti sobě postaví Vysočina Gladiators a tým Prague Lions-

Jihlavský tým amerického fotbalu Vysočina Gladiators se poprvé ve své historii probojoval do zápasu o titul. Velký sportovní svátek přichází právě dnes.

Jihlavští Gladiátoři vyzvou na domácím hřišti v rámci Czech Bowlu výběr Prague Lions.

Pokud budeme makat…

„Myslím, že můžeme vyhrát, když budeme trénovat a zlepšovat se. Pokud budeme takhle makat, máme šanci zahrát si Czech Bowl,“ řekla před časem čerstvá posila jihlavského týmu, americký quaterback Clark Hazlett.

O pár týdnů později bude skutečně tým Gladiátorů z Vysočiny hrát o svůj historicky první mistrovský titul. „Samozřejmě se neskutečně těšíme, kluci na to dřeli osm let, pro nás je to velký svátek,“ potvrzuje koordinátorka finálového zápasu Zuzana Michalková.

Velký zápas

Velký zápas přináší velké zážitky, i když vlastně každé utkání amerického fotbalu v Jihlavě je svým způsobem velkým svátkem. Už jen nástup hráčů na hřiště je takovým ceremoniálem. „Naši hráči vybíhají na hřiště z obrovské nafukovací helmy, což je vlastně i náš znak.“

Tým jihlavských Gladiátorů navíc chystá pro několikanásobné šampiony z Prahy na domácím hřišti ještě jedno překvapení. „Chtěla bych všechny vyzvat, aby na ten zápas přišli a přišli v černém, aby se ukázalo, kdo je tady doma. Máme to jakoby černé peklo,“ dodala Zuzana Michalková.

Finálový zápas Kittfort ligy amerického fotbalu tak přinese silné emoce na hřišti a také v hledišti. Oba celky se utkaly v základní části dvakrát a vždy vyhrál domácí celek, pokaždé ale šlo o dramatické zápasy do poslední chvíle.

Finálový duel začne v Jihlavě v sobotu v 18 hodin.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související