Čtyřhvězdičkový hotel Slovan v Jeseníku je na prodej. Zájemcům ho nabízí vedení města

26. červen 2022

Vedení Jeseníku chce prodat hotel Slovan na Masarykově náměstí. Podnik s více než stopadesátiletou tradicí, který v letech 2005 až 2007 prošel rekonstrukcí za 200 milionů korun, zatím pronajímá za padesát tisíc korun měsíčně. Podle radních ale příjmy často nestačí pokrýt náklady. Například v případě investic, které město podle smlouvy platí.

„Současné nájemné už nepokrývá ani výdaje, které s tím město má. Myslíme si, že město není subjekt, který by uměl efektivně provozovat hotel, proto ho zkusíme nabídnout zájemcům a uvidíme, jak to dopadne,“ říká místostarosta Jeseníku Tomáš Vlazlo.

O prodeji hotelu Slovan diskutují i lidé z Jeseníku a okolí. „Myslím, že to je škoda. Mělo by to zůstat, jak to je,“ říká například Ludmila Šimková. S prodejem hotelu Slovan nesouhlasí Božena Fabíková. „Nelíbí se mi to, měl by zůstat Jeseníku. Ať se město trošku stará,“ uvedla Fabíková.

Místostarosta Tomáš Vlazlo potvrdil, že město chce i v případě prodeje zajistit, aby Slovan zůstal hotelem. „Budova je pro centrum a celé město důležitá, proto ten hotel chceme prodat tak, že je podmínkou, aby byl dalších 10 let provozován jako hotel. Nechceme dopustit to, aby se z hotelu stala ubytovna nebo něco, co by neprospělo centru města. Znaleckým posudkem máme určenu cenu 32 milionů korun, což je pro nás cena minimální. Prodej je aktuálně zveřejněn,“ přiblížil místostarosta.

O prodeji chce město podle Tomáše Vlazla komunikovat i se specializovanými realitními kancelářemi.

Spustit audio