ČRo 1 - Radiožurnál na Autotecu 2004

2. červen 2004
Motožurnál , Motožurnál

Český rozhlas 1 - Radiožurnál nebude chybět od 5. do 9. června na veletrhu užitkových aut Autotec 2004. Stánek rozhlasového pořadu Motožurnál, který před deseti lety nahradil vysílání pořadu Pozor, zákruta!, a Zelené vlny, jak se nazývá pravidelné dopravní zpravodajství Českého rozhlasu, bude na volné ploše před pavilonem H.

Kromě propagace a informací o projektu "Zelený anděl", na kterém spolupracuje už 5000 dobrovolných dopravních zpravodajů, nabídneme o víkendu zábavný program s názvem "Dakar". Při něm si návštěvníci mohou prohlédnout auto, které jako jediné novinářské z České republiky absolvovalo letošní rallye Dakar, i ostrou dakarskou soutěžní motorku. Chybět nebudou ani autentické fotografie, povídání účastníků dakarského dobrodružství včetně Karla Lopraise a Tomáše Tomečka a autogramiáda.

Stánek Radiožurnálu na Autotecu 2004 je ve spolupráci s Besipem zaměřen také na bezpečnost na silnicích. Předváděny u něj bude česká sanitka zařízená podle amerických záchranářských standardů i základy první pomoci.

Fanouškům aut, kteří se na Autotec 2004 nedostanou, je určen přímý přenos pořadu Motožurnál z novinářského dne v pátek 4. června přímo z brněnského výstaviště, který nabídne to nejzajímavější z celého veletrhu. Vysílán bude na Radiožurnálu v tradičním čase mezi 13. a 14. hodinou.

Veletrh Autotec se na brněnském výstavišti koná každé dva roky. Předloni jej navštívilo přes 70 tisíc lidí. Letos jej můžete navštívit od soboty 5. do středy 9. června vždy od 9 do 18 hodin.

autoři: jkr , jař
Spustit audio