Co chystá Divadlo Mír? Připravujeme noční show, film i Shakespeara, prozrazuje Albert Čuba

1. prosinec 2021

Koupil staré kino v Ostravě a udělal z něj jedno z nejpopulárnějších divadelních scén v Česku. Herec a komik Albert Čuba je zakladatelem Tří tygrů, které během pandemie získalo obrovskou popularitu – především díky seriálu sKORO NA mizině a také díky pravidelné tvorbě na YouTube. A jak Albert Čuba v rozhovoru s Lucií Výbornou prozrazuje, divadlo teď chystá i další projekty...

Chystáte něco nového po seriálu sKORO NA mizině?

Chystáme noční show, takovou „late night show“ z Divadla Mír. Na živé vysílání si zřejmě netroufneme, ale to uvidíme. Pak chceme točit krátký film, což bude pocta prvorepublikové kinematografii.

Albert Čuba během rozhovoru s Lucií Výbornou

Trochu se bojím, že z toho vyjde parodie. Respektive zajímá mě to…

My máme skutečně text, který byl v době první republiky napsán, tak uvidíme. My to zkusíme zahrát na vážno. Natočili bychom to asi začátkem ledna, takže na přelomu ledna a února by to mohlo být venku.

Já se ještě vrátím ke sKORO NA mizině. Viděla jsem kompletní seriál a mám tam momenty, které jsou pro mě nepochopitelné. Když se odehrává scéna s Markem Vašutem, který není Marek Vašut, nebo když se v osmém dílu bunkrů scházejí herecké elity a objeví se Robert Rosenberg, jak jste dokázali udržet vážné tváře?

Celkem to šlo, protože to bylo hrozně náročné natáčení. Třeba v tom dole byla fakt zima, bylo pod nulou a my jsme tam strávili 14 hodin, takže když se točily tyto scény, tak už toho všichni měli fakt plné zuby. Ale je pravda, že scenáristé odvedli opravdu skvělý kus práce a je to napsáno velmi dobře.

Co vám řekla Ilona Csáková na osmý díl?

Já jsem paní Csákovou v životě nepotkal, nikdy jsem se s ní o tom nebavil. Ale pokud ji někdy potkám, tak se obávám, že jí zrovna na tohle ptát nebudu. Pokud ale ona zapřede rozhovor na toto téma sama, tak jí předám číslo na scenáristy a pana producenta.

Volají Albertu Čubovi herci, kteří by se rádi podíleli na projektech Divadla Mír? Jak Tři tygry vyčerpala nonstop práce během pandemie? Troufal by si převzít odkaz Járy Cimrmana? A jak si ředitel divadla hlídá ansámbl, aby se mu nerozutekl? Poslechněte si celý rozhovor. 

autoři: Lucie Výborná , als

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.