Chladna zrána zatím moc neplatí

26. červenec 2013
Odpolední evergreeny

K 26. červenci se váže pranostika: „Svatá Anna, chladna z rána.“ V těchto letních dnech ale lidová moudrost zatím moc neplatí. Ranní teploty se v našem kraji pohybují okolo 15 stupňů a podobné počasí s velmi horkým odpolednem bude i o víkendu.

Zpěvačka Anna K. se sice vlastním jménem jmenuje Lucianna Krecarová, nic ale nebránilo tomu, aby právě ona zazpívala v odpoledních evergreenech všem Aničkám. V horkém odpoledni jsme si připomněli, že Anna dřív závodně lyžovala, což vyneslo výhru v soutěži panu Jaroslavovi.

Další hit obstarala britská rocková kapela Queen. Její bubeník a jeden ze zakládajících členů Roger Taylor dnes slaví narozeniny.

Jiří Suchý odpoledne tajně někomu stříhal pramínek vlasů. Copak asi taková dáma řekla, když zjistila, že jí pramínek chybí, pověděly v evergreenech děti z mateřské školy.

autor: jak
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.