Čeští softbalisté popáté v řadě ovládli mistrovství Evropy a postupují na světový šampionát

28. červen 2021

Ledenice a Sezimovo Ústí byly dějištěm mistrovství Evropy v softbalu mužů. Česká reprezentace ve finále porazila Dánsko 4:2, a získala tak titul.

Hráči českého týmu dokonale obrátili průběh finále. „I když Dánové hodně dlouho vedli, pořád jsem věřil, nepochyboval jsem ani vteřinu, že se s přibývajícím časem projeví naše síla,“ komentoval trenér Jaroslav Korčák.

„Celý turnaj jsme hráli jako tým, bylo jedno, kdo je zrovna na hřišti a kdo na lavičce, věděli jsme, že všichni hráči podají skvělý výkon. Jsem moc pyšný, vyhráli jsme páté mistrovsví v řadě a obhajoba je vždycky těžká. Kromě toho máme v týmu devět nováčků, takže po přebudování týmu to byla velká výzva,“ dodal.

Softbalisté České republiky a Dánska, kteří se utkali ve finále, postupují na mistrovství světa. Bronzovou medaili na evropském šampionátu na jihu Čech získali Chorvaté.

Hrál se i fotbal

Fotbalový turnaj dětí pořádá tradičně v Dubném u Českých Budějovic David Lafata. Ve svých věkových kategoriích vyhrály týmy Křemže, Neumětely, SKP České Budějovice a Lomnice. „Po roce omezení je super, že jsme letos akci mohli zorganizovat a děti se opět hýbou,“ pochvaloval si David Lafata.

V Týně nad Vltavou se uskutečnily oslavy sta let od vzniku fotbalového klubu. Hrály staré gardy Dynama České Budějovice, Slavie Praha, Týna, ale také děti.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související