Čeští florbalisté na Švédy stále ztrácejí, doma od nich dostali devět branek

7. listopad 2015

Čeští florbalisté na úvod domácího turnaje série Euro Floorball Tour utrpěli debakl 1:9 od Švédska. Loni v České Lípě přitom český tým úřadující mistry světa poprvé v historii porazil. Od té doby ale Seveřané nad Čechy třikrát jasně zvítězili a dokazují, že oproti zbytku světa mají stále náskok.

„Tenkrát se nám vydařil výborný zápas. Na tom ale nemůžeme stavět. Švédové měli blbý den a my dobrý,“ upozorňoval trenér národního týmu Radim Cepek.

Rozdíl mezi Švédskem a zbytkem světa podle něj vězí především ve střeleckých schopnostech severského týmu.

„Zásadní rozdíl je v efektivitě. Rychlostně i v soubojích na tom můžeme být stejně, rozhoduje ale technika, a ta naše ještě není tak dobrá, jak by měla být,“ srovnával.

Šest českých hráčů v aktuální nominaci přitom hraje za švédské kluby. Patří mezi ně i Martin Tokoš, jediný český střelec v pátečním střetnutí.

„Na tamní ligu jsme zvyklí, ale v reprezentaci je jejích dvacet nejlepších hráčů. Je to těžké. Ve Švédsku hrajeme, ale zatím nám to moc nepomáhá,“ přiznal.

V sobotu si chtějí čeští hráči před domácími fanoušky zvednout náladu. Od sedmi hodin večer hrají s Finy. „Nedaří se nám nad nimi vyhrávat, zápasy jsou ale daleko vyrovnanější než dříve,“ říká Radim Cepek.

autoři: mau , dan
Spustit audio