České biatlonistky selhaly v Novém Městě na střelnici

11. leden 2012

I když se české biatlonistky snažily všechny přesvědčovat o tom, že domácí závody Světového poháru berou jako každé jiné, v praxi to tak nevypadalo. V premiéře elitního seriálu v Novém Městě na Moravě totálně vyhořely.

Nejlepším umístěním je 53. příčka Barbory Tomešové. Týmová jednička Veronika Vítková skončila ve vytrvalostním závodě na 15 kilometrů dokonce až osmašedesátá.

"Pro tým je to velké zklamání, ale bohužel se stalo. Už padla otázka, jestli budu milý nebo zlobivý. Něco si k tomu řekneme, hladit po duši určitě nebudu. Budeme se snažit udělat všechno pro to, abychom v pátek dopadli líp," říkal smutný trenér ženského týmu Jindřich Šikola.

Jeho svěřenkyně nebyly alibistky a nehledaly výmluvy. Na střelnici dělalo spoustu chyb nezvykle mnoho biatlonistek.

"Větrem to určitě nebylo, nemyslím si, že moc foukalo, ale dělala jsem zbytečné chyby a hrozně mě to mrzí. Nevím, proč tomu tak bylo," nechtěla se vymlouvat na vítr Veronika Vítková, která na střelnici chybovala sedmkrát.

"Největší chybu vidím v tom, když si holky řekly, že dneska prostě chtějí uspět. Byly tam ohromné chyby, jak říkáme ve střelecké terminologii, na spoušti. Byly to individuální chyby, které vedly k tomuhle nezdaru," našel příčinu trenér Šikola.

Další závod v Novém Města na Moravě čeká biatlonistky už v pátek, kdy je na programu sprint. Dva dny jsou hodně krátká doba na to, aby Češky na velký neúspěch zapomněly.

"Kdyby to nebyli sportovci, řeknu jim, ať si dojdou na pivo, holky na víno. Nemáme ani čas zjistit, proč došlo k takovému střeleckému výpadku. Ve čtvrtek máme jen jeden trénink, kdy si to půjdeme zkusit a zdejší střelnici víc osahat. Ale nemyslím si, že by ten výpadek byl kvůli tomu, že by na to střelecky neměly. Všechno je v hlavách, holky se musejí dát samy dohromady," radí kouč českých biatlonistek Jindřich Šikola.

autoři: ala , jsu
Spustit audio