Bývalý reprezentant Marek Heinz sice nedal penaltu, oporou Prvního HFK Olomouc ale zůstává

19. srpen 2015

V Olomouci-Holici si příznivci fotbalu mohou v nové sezóně vychutnat hru jedné z největších osobností olomoucké kopané posledních patnácti let. Za První HFK tam totiž Moravskoslezskou ligu hraje Marek Heinz. Bývalý reprezentant, který se poprvé výrazně prosadil kdysi v Sigmě Olomouc.

Ovšem i tak skvělý fotbalista jako Marek Heinz si může říci: „I mistr tesař se utne". V jeho případě tedy nedá penaltu, což se mu povedlo v posledním soutěžním utkání s Hanáckou Slavií Kroměříž.

„Kopl jsem to blbě. To já beru na sebe. Kopl jsem to pro gólmana do té nejlepší výšky, co může být. Měl jsem to přitlačit po zemi k tyči. Dal jsem to tak metr nad zem a tam si pro to ten gólman zajde. Kopl jsem to špatně a mrzí mě to hlavně za kluky, že jsem tu penaltu neproměnil,“ říká omluvně.

Jaký je podle něj recept na to dát penaltu nechytatelně? „Možná nejlepší způsob je občas zavřít oči a nártem to napálit na bránu,“ říká s úsměvem.

„Kopl to špatně. Marek to ví. Kopl to ideálně gólmanovi přímo do rukou. Měl to řešit jinak, to je jasné,“ řekl bývalý spoluhráč Marka Heinze a trenér Prvního HFK Oldřich Machala. O jeho kvalitách ale nepochybuje.

„Musí pro nás být přínosem. Má velké zkušenosti, je bývalý reprezentant. Věřím, že nám Marek pomůže. Ukázal to v přípravných utkáních. Teď sice nedal penaltu, ale to se samozřejmě může stát. Myslím, že pro to dělá hodně, běhá i sám, chce se dostat do formy,“ dodává Machala.

Zkušenosti má totiž Marek Heinz mimořádné. A navíc po skončení tropických veder ještě více pookřál. „Tohle je daleko příjemnější počasí, než když je 36 stupňů, svítí slunce a je vedro. Toto je pro mě přijatelnější a toto počasí mám rád,“ říká Marek Heinz, který se vrátil do Holice z Rakouska.

„Fotbal mi chybí pořád. Ještě ho chci hrát. Dokud se zranění vyhýbají, tak chci hrát. Jestli budu přínosem, nebo ne. To se uvidí v průběhu sezóny.“

Zdraví zatím Marku Heinzovi naštěstí slouží a tak si mohou jeho hru užívat všichni fotbaloví fajnšmekři. I když je to podle něj stále těžší. „Po tom zápase se většinou už rozpadám, nefunguju, už ta regenerace bolí, ale zatím to nějak držím,“ dodává.

Marek Heinz hraje za První HFK Olomouc
autor: min
Spustit audio