Budějovický Motor vstoupí do hokejové extraligy s novým trenérem, obměněným kádrem i jmény fanoušků na dresech

8. září 2021 11:29

V předchozí sezoně hokejisté Motoru České Budějovice na své soupeře vůbec nestačili a pod vedením trenéra Václava Prospala skončili poslední. Teď začíná nová sezona a Jihočeši do ní vstoupí se spoustou změn.

Nejviditelnější změna se týká dresů. „Na obou variantách bude po celou sezónu nejen příjmení hráče, ale dalších více než 1200 jmen. Jsou to všichni naši permanentkáři, kteří nám nechali peníze za loňský rok, to jsou ti nejvěrnější,“ říká tiskový mluvčí klubu Tomáš Kučera.

Jednou z nejvýraznějších posil týmu je útočník Milan Gulaš. Ten ze všech stran slyší, že bude tahounem a rozdílovým hráčem. „Nejsem tady sám, přišlo plno zkušených hráčů, kteří mají něco za sebou a dokáží týmu dát přidanou hodnotu,“ připomíná.

Čtěte také

„To je velmi důležité, protože tahle sezóna bude náročná. Jeden tým půjde rovnou dolů, druhý do baráže a myslím, že od prvního kola to bude hned cítit a je potřeba se na to připravit. Osobně mám dobrý pocit, měli jsme perfektní přípravu,“ dodává.

Milan Gulaš zřejmě na ledě vytvoří trojici s Pechem a Ondráčkem. Trenér Jaroslav Modrý si pochvaluje také spolupráci tria Venkrbec, Voženílek, Karabáček.

Chvála směřuje na začátku sezony také k novému brankáři, kterým je Dominik Hrachovina. „Vidíme, že jeho styl je úplně odlišný od Marka Čiliaka, který tady byl loni. Myslím, že Dominik Hrachovina i druhý brankář Jan Strmeň předvádějí na ledě velmi dobré výkony,“ komentuje prezident klubu Roman Turek, který sám jako brankář působil v extralize i NHL.

Milana Gulaše potěšil i fakt, že Jihočeši vyhráli v generálce proti rakouskému Linci. „Je důležité vybudovat si sebedůvěru v týmu, cítit se komfortně a opravdu nechávat všechno v zápase. Ono se nám to vrátí,“ uzavřel Milan Gulaš, který bude kapitánem týmu.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související