Bez blatníků z Braníku do Chodova! Tým Radiožurnálu vyjel na kolech další peníze na podporu nevidomých

Tým Radiožurnálu dále jezdí se Světluškou, projektem Nadačního fondu Českého rozhlasu. Za každý ujetý kilometr na kole přibude 500 korun na podporu nevidomých. V pondělí v sedle tandemových kol tým Radiožurnálu zvládl více než 20 kilometrů na trase mezi pražským Braníkem a Chodovem.

Nevidomá Eva Odehnalová, její pilot Martin Brejcha, moderátor Jiří Chum a sportovní reportér Radiožurnálu David Nyč, to je čtyřčlenná skupina, která v sedlech tandemových kol jela se Světluškou na podporu nevidomých. Navázali tak na charitativní cyklistické etapy z minulých dvou týdnů.

Čtěte také

Kilometry pro nevidomé

Přestože na startovní čáře v Hodkovičkách to vypadalo na déšť, nakonec se vyjasnilo, což tým Radiožurnálu uvítal, protože na kolech chyběly blatníky. Tým jel trasu dlouhou dvacet jedna kilometrů mezi Braníkem a Chodovem. Cílovou stanicí bylo sídlo Speciálně pedagogického centra EDA.

Právě tam si tým Radiožurnálu vyzkoušel, jak špatně vidí lidé se zrakovým postižením nebo zrakovými vadami, a to díky speciálním brýlím. Centrum EDA navštěvují rodiny s dětmi se zrakovým postižením.

Překonat komplikace

Přestože Eva Odehnalová měla ztížené podmínky kvůli svému handicapu, jelo se jí dobře, a to i díky spolujezdci Martinovi, který jí nahlas popisoval celou cestu. „Aby si to Eva užila se vším všudy,“ vysvětluje.

I přes komplikace způsobené deštěm nebo padajícím řetězem čtyřčlenný tým Radiožurnálu dojel do cíle. Vyjel tak v rámci akce Jedeme pro Světlušku jedenáct a půl tisíce korun na konto do celkové sbírky na vzdělávání nevidomých.

autoři: David Nyč , kpk
Spustit audio

Více o tématu

Jak přispět Světlušce?

 

Dárcovská DMS

Podpořte nás zasláním jednorázové nebo dlouhodobé dárcovská SMS na číslo 87 777 ve tvaru:

DMS SVETLUSKA 90

DMS TRV SVETLUSKA 190

Telefonní číslo
87 777

Cena jednorázové DMS je 90 Kč. Cena trvalé DMS je 190 Kč a bude vám automaticky odečítána každý měsíc. Více na www.darcovskasms.cz. Službu DMS provozuje Fórum dárců, technicky zajišťuje ATS Praha.