Až dvě miliardy korun bude stát rekonstrukce Ostravar Arény v Ostravě-Vítkovicích

21. srpen 2021 05:50

Multifunkční ostravská hala Ostravar Aréna projde nejnáročnější a nejnákladnější rekonstrukcí od svého uvedení do provozu v roce 1986. Bude stát až dvě miliardy a začne po hokejovém šampionátu v roce 2024.

„Vzhledem k tomu, že se v Brně staví velká multifunkční hala, i Ostrava chce být konkurenceschopná. Tento dům byl postaven v 80. letech a i když do něj město pravidelně investuje, tak si zaslouží velikou rekonstrukci. Tak, aby odpovídal parametrům 21. století,“ říká náměstkyně ostravského primátora pro školství a sport Andrea Hoffmannová (Piráti).

Nejvíce se budou měnit vnitřní prostory stadionu, ale také zázemí haly a vstupy.

„Opravdu bychom měli sáhnout do útrob celé arény a změnit její dispozice tak, aby hlediště bylo interaktivnější pro diváky, aby lépe viděli na hru, ono by se mělo zkosit, aby publikum bylo blíže k ledu. Zároveň přidáme východy z tribun a sociální zařízení, chodby by se měly rozšířit tak, aby pro všechny byl ten sportovní zážitek příjemnější,“ doplňuje Hoffmannová.

V Ostravar Aréně sídlí hokejisté Vítkovic, nikdo z klubu se ale k rekonstrukci a možnému azylu vyjadřovat nechtěl. V minulosti vítkovičtí hokejisté nastupovali k zápasům v Ostravě-Porubě nebo Frýdku-Místku.

Spustit audio