Ambiciózní tým Lvi Praha budou semifinálovým soupeřem extraligových volejbalistů Karlovarska

18. březen 2021 10:00

Karlovarští volejbalisté se v semifinále play-off extraligy postaví pražským Lvům. Rozhodlo o tom vyřazení Ostravy v rozhodujícím čtvrtfinále s Libercem.

„Čeká nás tým, který se netají ambicemi, s ohromným potencionálem. Semifinále už není favoritů a outsiderů, už se hraje o medaile. Každý chce vyhrát, takže očekáváme extrémně těžkou sérii,“ upozorňuje karlovarský trenér Jiří Novák před podceněním soupeře, který skončil v základní části extraligy čtvrtý a jeho svěřence ani jednou nedokázal porazit.

Západočeši měli ovšem hodně práce už ve čtvrtfinále s osmým Kladnem, které porazili 3:0 na zápasy, vždy ale ztratili minimálně set. Hráči Karlovarska byli naopak jakožto vítěz základní části proti Středočechům v roli velkého favorita.

Po základní části dělilo vítězné Karlovarsko a osmé Kladno 34 bodů. Svěřenci Jiřího Nováka nasbírali o 17 bodů víc než semifinálový sok Lvi Praha. Play-off je ovšem úplně jinou soutěží. „Je to tam trochu víc o hlavách, než o výkonnosti. Dá se říct, že v podstatě první dva zápasy jsme se trošku mentálně hledali, až ten třetí byl plně v naší režii,“ dodal trenér Novák.

Postup do semifinále si Karlovarsko zajistilo 10. března, na jméno soupeře ale musel Jiří Novák čekat další týden, než Liberec vyřadil Ostravu a vyjasnilo se složení dvojic v boji o finále. Sérii s pražskými Lvi zahájí volejbalisté Karlovarska v pondělí na své palubovce.

Spustit audio