1.FK Příbram – Sparta Praha 1:1. Zápas nepotěšil trenéry ani fanoušky, zabývá se jím i policie

16. prosinec 2018 13:09

Fotbalisté Příbrami zakončili ligový podzim domácí remízou se Spartou. Jejich trenér Josef Csaplár měl z výsledku radost, ale zároveň z něj byl smutný. Průběh utkání narušili i fanoušci Sparty, kteří házeli na hřiště pyrotechniku. Kvůli tomu se zápasem ze svého úhlu pohledu zabývá i Policie ČR.  

"Pobavili jsme hrou, mohli jsme vyhrát i prohrát. Bylo to zajímavé utkání, oba týmy měly možnosti. Na konci jsme mohli rozhodnout. Jsem rád, že jsme to takhle zvládli herně," těšilo trenéra Příbrami Josefa Csaplára. "Na jednu stránku mám radost, že jsme dvakrát remizovali se Spartou. Ale druhý pocit je smutek. Když Sparta dvakrát remizuje s Příbramí, tak něco není v pořádku pro český fotbal," dodal.

Příbramský útočník Radek Voltr po utkání se Spartou nakonec bod bral, z jeho slov ale bylo zřetelné i jisté zklamání ze ztráty dvou bodů. Středočeši totiž v závěru měli k výhře blízko, záložník Mingazov totiž křižnou střelou orazítkoval tyč.

Sparťanům se v poslední době vůbec nedaří, letenský tým ztratil body v posledních čtyřech zápasech a jeho ztráta na vedoucí příčku může být po tomto kole už sedmnáctibodová.

Zápas hodně ovlivnili fanoušci Sparty, kteří se celí v černém rozhodli protestovat proti špatným výsledkům Pražanů, nefandili a hned na začátku utkání zaházeli hřiště pyrotechnikou a volali po konci trenéra Zdeňka Ščasného. Utkání tak muselo být na několik minut přerušeno. Poté ještě několikrát zápas narušili házením sněhových koulí na příbramského brankáře Kočího. "Fanoušci jsou frustrovaní, ale házet koule na brankáře to je zbytečné, dlouho se kvůli tomu nehrálo," řekl Ščasný.

„V souvislosti se zápasem v Příbrami jsme zaznamenali zatím tři přestupky proti veřejnému pořádku, ale ještě vyhodnocujeme kamerové záznamy, jestli nedošlo k dalšímu porušení zákona,“ potvrdil Českému rozhlasu Region mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa.

autoři: Lukáš Michalík , redakce | zdroj: ČTK
Spustit audio