1000 kilometrů v dodávce, 14 hodin cesty. Biatlonoví fanoušci z Vyskře vzdorují francouzské přesile

15. prosinec 2017

Z Českého ráje do francouzskuzského Le Grand Bornand jeli 14 hodin. Přivítalo je nepříjemné počasí a navíc nesehnali lístky na hlavní tribunu. Zřejmě jediné skupince českých fanoušků na biatlonovém Světovém poháru to ale náladu rozhodně nezkazilo.

I jejich vlajky jsou červenomodrobílé, i oni mají za sebou dvě hodiny postávání v dešti a povzbuzování, ale na rozdíl od ostatních také hodně dlouhou cestu z dalekých krajin.

„Jsme z Vyskeře v Českém ráji. V osm večer jsme vyjížděli dodávkou z Jablonce a byli jsme tady v jedenáct dopoledne,“ uvede skupinu Jiří.

Jiří je takovým šéfem téhle české skupinky, která pravidelně vyráží na závody Světového poháru, a zatímco na jiných biatlonových stadionech se obvykle druží s dalšími českými fanoušky, tady v Le Grad Bornand se sama snaží prosadit v davu plném Francouzů. 

„Děláme, co můžeme. Byli jsme hluční, protože jsme s sebou vzali i harmonikáře, který udával rytmus. A když jeli kolem naši, tak jsme jim zahráli. Třeba Lucii Charvátové Okolo Hradce, když je z Hradce Králové,“ usmívá se Jiří.

Těžko říct, co má parta z Vyskeře ve svém fanouškovském repertoáru připravené na další závody.

„Jestli dorazí, tak se na ně těšíme. Je super, že za námi přijedou, i když se třeba úplně nedaří a že si ten sport dokážou užít, i když Češi nejsou na stupních vítězů,“ váží si podpory vyskeřské party Krčmář.

Kéž by se tedy znovu dočkali medaile, i když, pravda, po nepříliš povedeném vstupu do sezony hledejme největší favority jinde než mezi českými biatlonisty.

autoři: David Nyč , mib
Spustit audio