1. FK Příbram - MFK Karviná 0:2. ‚Jednoznačně nejhorší domácí výkon.‘ Příbramský trenér Nádvorník nehledal po další porážce výmluvy

22. září 2019

Příbramští fotbalisté zažívají špatné časy. Prohráli třikrát v řadě, mají nejhorší obranu v lize a v tabulce je dělí jen dva body od poslední příčky. Naposledy Středočeši podlehli v desátém ligovém kole Karviné 0:2.

„Od začátku zápasu jsme se nedokázali dostat do hry, nehráli jsme naši kombinační hru. Kazili jsme jednoduché balóny, nedařila se nám rozehrávka odzadu, ta první přihrávka do záložní nebo útočné řady. Jednoznačně nejhorší domácí výkon,“ přiznal pro Radiožurnál po porážce s Karvinou trenér příbramských fotbalistů Roman Nádvorník.

Jeho tým po předchozím šestigólovém debaklu v Mladé Boleslavi znovu prohrál a opět ani nedokázal vstřelit gól.

„Věnujeme se jak útočné, tak obranné fázi. Věřím, že zase navážeme na úvodní zápasy a bude to zase lepší. Čekají nás teď mančafty, které chtějí hrát fotbal, bude to více otevřené," doufá Nádvorník.

Příbram má společně s Opavou nejhorší obranu v lize. Oba týmy shodně inkasovaly v deseti zápasech 19 branek.

„Hlavně v Boleslavi jsme dostali góly, které snad ani do ligy nepatří. Na druhou stranu jsou kluci ještě mladí, a jestli chtějí v kariéře něčeho dosáhnout, tak je tohle musí posunout dál a příště se takových chyb musí vyvarovat,“ uvedl útočník Jan Rezek. Podle příbramského kapitána je na starších hráčích, aby za nepříznivého stavu týmu pomohli.

„Na hřišti je nás dost zkušených, abychom ten prapor zvedli i za nepříznivého stavu. Už se nám to dlouho nepovedlo,“ uvědomuje si Rezek. Ukončit třízápasovou sérii porážek se pokusí příbramští fotbalisté v dalším kole na hřišti Ostravy.

autor: Tomáš Petr
Spustit audio