První Barákův faul byl hloupý, druhý nešťastný. Vyloučen měl ale být i Yildiz, myslí si Horváth

27. červen 2024

Čeští fotbalisté na mistrovství Evropy končí už ve skupině. V rozhodujícím duelu v Hamburku podlehli Turecku 1:2 a s jedním bodem tak do osmifinále nepostupují. „Rozhodčí výrazně pochybil a kluci to chvílemi neunášeli,“ myslí si fotbalový expert Radiožurnálu Sport Pavel Horváth.

Už ve 20. minutě viděl v zápase s Tureckem červenou kartu Antonín Barák. Jak hodnotíte klíčový moment duelu?

První faul byl prostě hloupý. Druhý byl sice nešťastný, ale je to chyba, která zápas výrazně ovlivnila.

Vrátím se ještě k červené kartě Antonína Baráka. Přistoupil rozhodčí k utkání správně? Připomenu, že i kvůli závěrečné strkanici vytáhl celkem 18 karet, což je nejvíc v historii šampionátů.

Některé jeho výroky byly přísné, poté benevolentnější, poté znovu přísné. Na konci to již vygradovalo ve velkou strkanici. Turci rádi slaví tak, že provokují, a pak už je těžké udržet emoce. K tomu musíme zmínit i situaci na konci prvního poločasu, kdy měl turecký hráč Kenan Yildiz dostat červenou kartu.

Pokud nechtěl vylučovat za první faul na Robina Hranáče, tak za souboj s Vladimírem Coufalem, přestože tam nebyla velká intenzita. Rozhodčí výrazně pochybil a kluci to chvílemi neunášeli, to nás trochu poškodil.

Mohli poté Češi s výsledkem něco udělat?

To je strašně těžké. Troufnu si říct, že když na hřiště přišli Tomáš Chorý s Janem Kuchtou, tak jsme posledních 20 minut rezignovali na výstavbu hry. Začali jsme jít více do soubojů, které Turkům nechutnaly. Chorý přinesl důraz a nepříjemnost pro soupeře. Vypracovali jsme si tlak a pár standardních situací, ze kterých jsme nakonec dali i gól.

Bohužel, nechci říct, že nám chyběly síly, ale Turci jsou kvalitní hráči a umí rozpoznat, na co v ten moment mají. Po druhém gólu, který pro nás vlastně nic neřešil, byl zápas jednoznačně rozhodnutý.

Přímý přenos všech utkání vyřazovacích bojů uslyšíte na stanicích Radiožurnál a Radiožurnál Sport, server iROZHLAS.cz zápasy sleduje v podrobných online reportážích.

autoři: Petr Král , tpk
Spustit audio

Související

Sledujte nás